Mikä voisi avata sinulle lisää päätilaa, tässä hetkessä?

Omassa luovuuden kotilabrassa olemme viime aikoina jutelleet teekupposen jos toisenkin ääressä kertoimesta. Mikä kerroin on punttikselle menossa, tiskikoneen täyttämisessä, laskujen maksamisessa tai sähköposteihin vastaamisessa juuri nyt? Mikä kerroin on yhden ja viiden välillä, kun yksi on vähäenergistä, junnaavaa, itseä pakottavaa motivaation ja elämänvirran tasoa. Viitonen vuorostaan kuvastaa helposti tapahtuvaa, iloa tuottavaa, elämänenergialla ladattua valintaa.

Hauska yksityiskohta kerroinajattelussa on että se on ikäänkuin oikotie omaan ytimeen. Juuri tässä hetkessä voi olla, että tiskikoneen täyttämisessä on isompi kerroin kuin esimerkiksi herkuttelussa tai rakastelussa, ihan vain siksi, että se sopii tämän hetken virtaan paremmin.

Meillä on joka hetki lukemattomia mahdollisuuksia iloon.

Meillä on joka hetki lukemattomia mahdollisuuksia iloon.

Voit kokeilla itse. Ajattele kolmea asiaa, joita voisit nyt tehdä. Ne ovat ehkä to do listallasi tai ehkä haluat tehdä niitä muuten vain. Mikä kerroin yhdestä viiteen on kussakin toiminnassa? Miten huomaat kertoimen? Tuleeko se sinulle numerona, kehon tuntemuksena, tunteena tai vaikkapa kuvana mieleen? Missä tällä hetkellä mahdollisessa toiminnassa on sinulle paras kerroin juuri nyt?

Kahden kouluikäisen vanhempana mieheni DI ja minä pohdimme paljon antoisaa arkea. Miten saada energia virtaamaan elinvoimaisesti läpi arjen sairasteluiden, siivousten, perheen menojen muistamisten ja töiden kannalta, sekä vielä parisuhteen hyvinvoinninkin kannalta kaiken muun keskellä? Mitä keinoja meillä on suunnata huomiotamme, jotta kokisimme olevamme elossa joka päivä?

Missä värissä on tänään eniten kerrointa?

Muutaman minuutin käyttäminen kertoimien tarkistamiseen ja jakamiseen on viime aikoina selkeyttänyt sekä omia että yhteisiä valintoja. Usein toisen kerroinpohdinnat häkellyttävät erilaisuudellaan, enkä myöskään itse tiedä omien valintojen kerrointa, ennenkuin esitän kysymyksen itselleni.

Kiireisessä arjessa humpsahdamme usein automaattimoodiin. Teemme samoja asioita kuin ennenkin ja reagoimme totutulla tavalla. Yksikin tämän hetken tietoisuutta lisäävä lempeä kysymys voi sallia innostavan energiatulvan ja elämänilon loiskahduksen.

Mikä kerroin sinulla on tässä hetkessä? Olisiko jotain, joka voisi lisätä sitä?