Tapani työskennellä luovien prosessien kanssa toimii koska se yhdistää seuraavat osa-alueet:

Luovuusteoriaa. On tiettyjä periaatteita jotka toistuvat kaikissa luovissa prosesseissa. Kun olet tietoinen näistä asioista, on helpompi navigoida turhauman, vastustuksen, sisäisen kriitikon ja muiden luovan prosessin pullonkaulojen välillä.

Ilmiöajattelu. Perinteisesti suhtaudut ehkä siihen mitä luot normatiivisesti. Kysyt onko luomuksesi hyvä, huono, onnistunut, epäonnistunut? Toinen tapa on lähestyä sitä mitä luot ilmiönä. Tämä vapauttaa mielikuvituksesi, mahdollistaa kokeilun sekä tekee mahdolliseksi ihan uuden tavan nähdä ja kokea.

Turvallinen tila. Kun luot mitä tahansa uutta, on tärkeää että tunnet olosi turvalliseksi ja saat olla juuri se kuka olet.

Tervetuloa tunteet. Luodessasi aloitat aina siitä mistä olet. Tunteesi ja emootiosi ovat tärkeitä osia luovasta kapasiteetistasi. Kun annat niiden tulla esiin, tunnet ne ja voit olla niiden kanssa läsnä, myös epämukavien tunteiden kanssa, saat yhteyden ytimeesi.

Impulssien kuuntelu ja seuraaminen. Kun työskentelet impulssejasi kuunnellen ja annat intuition päättää niiden välillä, saat käyttöösi täyden luomisvoimasi. Sinun ei enää tarvitse yrittää luoda jotakin uniikkia. Ainutlaatuisuus rakentuu impulssi kerrallaan, leikkimielisesti.

”Suosittelen Marie Mikkosen valmennusta niille, jotka tarvitsevat työssään luovaa ajattelua. Helpointa sanoa kaikille. Painotan kuitenkin aloja joissa työntekijä itse kokee olevansa ideointivastuussa. Mainosmiehet, journalistit, kirjailijat, lauluntekijät, taidemaalarit, koodarit, graafikot, runoilijat, ehdottomasti myös opettajat ja minkä tahansa alan organisointivastuussa olevat. Luulisin että missä tahansa työssä, jossa asiat on pakko tehdä omalla tavalla, ammattitaidon kehittämiseen löytyy Marien valmennuksessa uusia ulottuvuuksia.

On myös hyvää mieltä tuottavaa vapautua puhumaan omasta luovuudesta ja sen prosesseista, luottamuksellisesti, pelkäämättä että paljastaessaan asioita vahingoittaa jotain osaa itsessään tai tekemässään työssä. Marie suhtautui avoimen myötämielisesti ja kunnioituksella valmennettavaansa. Tapaamisista lähdin aina hyvillä mielin, idearikkaana.”

Lari Mäkelä

Kustannustoimittaja